We zagen af van het concert van Xavier Rudd. Liever 'eindelijk weer eens bijpraten', dus we gingen iets eten in de binnenstad. Mijn man en ik. Onderweg naar het eetcafe stonden we zomaar voor het prachtige monumentale pandje dat ik stiekem al op Funda bekeek. We gluurden door wat kiertjes naar binnen. Zonder erbij na te denken zei ik tegen hem: "Hier komt mijn wolwinkel". En zo gebeurde het.

"En met heel veel trots kan ik nu zeggen, zo'n winkel heb ik!"
Corien is moeder van drie (15,14 en 1) en werkte tot voor kort in de zaak van haar man. "Ik werkte er met veel plezier en had leuke collega's, maar ergens knaagde het. Mijn droom was een eigen winkel met wol. En niet zomaar wol, maar bijzondere wol. Wol waar je hart sneller van gaat kloppen, waar je mee in je handen blijft lopen omdat het zo zacht is, wol die eerst nog een week op tafel ligt om bewonderd te worden. Wol waarmee je maar niet kunt besluiten welk patroon het waardig is. Maar ook wol die op een eerlijke en diervriendelijke manier verkregen is. Kwalitatief goed, zodat het een erfstuk wordt. Zo'n winkel wilde ik graag. En met heel veel trots kan ik nu zeggen, zo'n winkel heb ik! In hartje Groningen, in een van de oudste pandjes van de stad. Een prachtig mooi monumentaal winkeltje uit de 17de eeuw (sommigen zeggen zelfs 15de eeuw!). Toen ik ervoor stond wist ik gewoon: "Hier komt mijn wolwinkel!" En zo gebeurde het. Dat klinkt nu erg simpel, maar er heeft heel wat moeten gebeuren! Het pand, dat de afgelopen 100 jaar een sigarenwinkel is geweest, had veel achterstallig onderhoud. Ik ben zeer trots op de timmermannen die mijn droom vorm hebben gegeven, op mijn man die in mij gelooft en dankbaar voor Martine van 'omstebeurt' die met me meedenkt, me ondersteund en aanvult. Het eindresultaat is een combinatie van stijlen: Jugendstil, Vintage en Industrieel.

Kopietjes voor een duppie
"Op mijn zesde leerde ik breien van mijn oma. Of eigenlijk eerst vingerhaken. Iedere woensdag paste ze op mij en mijn broer. Mijn broer vluchtte de garage in met opa om te knutselen en ik plofte op de bank naast oma en haar breiwerkjes. Ik vond het best lastig om te leren, weet ik nog. Mijn oma is rechtshandig en ik ben links. Ik breidde voor mijn Barbies en poppen kleertjes (lees: lapjes) Wij kregen trouwens ook nog breiles op school in de eerste klas. Helaas gebeurt dat nu niet meer in Nederland. Mijn moeder breidde ook veel. Voornamelijk voor mij en mijn broer. Veel van mijn lievelings truien waren gebreid door mijn moeder. De restjes wol verdwenen dan naar mijn kamer. Ik kan wel zeggen dat het handwerken met de paplepel is ingegoten. Tijdens mijn puberjaren ben ik niet zo fanatiek geweest. Dat begon weer een beetje te komen op het moment dat ik mijn oudste dochter kreeg. Langzamerhand heb ik het breien en haken weer opgepakt. We hadden in die tijd nog geen Ravelry en dus ging ik naar de bibliotheek voor patronen of steken die ik niet begreep. Ik maakte daar kopietjes van voor 10 guldencent."

Oogstrelend
"Maar het belangrijkste gaat natuurlijk om de inhoud! De winkel is gevuld met prachtige merken. Erika Night Studio Linen en Gossypium Cotton hebben prachtige poederige tinten. We verkopen ook haar British Blue Wool en haar Maxi Wool. Maar liefst 40 kleuren in Schetlandwol van Karen Noe. Luxe breipakketten van Artyarns. Artyarns heeft een aantal garens waarin kraaltjes zijn meegesponnen, waardoor de draad een zeer luxe uitstraling krijgt. De wol is super zacht en een genot om mee te breien of haken. Zelf ben ik helemaal verliefd geworden op Cowgirl Blues en The Fibre Company. Beide merken hebben erg mooie diep intense kleuren. De Fibre Company heeft van een zeer fijne lace draad tot een lekkere robuuste draad. Zelf pak ik altijd weer naar groen en de groen van deze twee merken strelen mijn oog! Van BC Garn hebben we de Allino, de Lino, soft Silk, Baby Alpaca en de Sarah Tweed. De Allino en de Lino zijn mooie kwaliteiten om mee te haken en hebben een groot kleurenpallet. En alle die prachtige garens en materialen zijn niet alleen in de winkel, maar ook online verkrijgbaar!" 

© 2014 - 2023 Juffrouw Lanterfant | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel